چرا سرمایه گذاری در ترکیه؟

چرا سرمایه گذاری در ترکیه؟

چرا سرمایه گذاری در ترکیه؟

برای پاسخ به سوال چرا سرمایه گذاری در ترکیه باید ابتدا شرایط این کشور را برای خرید ملک در ترکیه و یا راه اندازی کسب و کار در ترکیه را بررسی کنیم.

پاسپورت ترکیه یکی از باارزش‌ترین پاسپورت‌های جهان محسوب می‌شود. شهروندان ترکیه می‌توانند با استفاده از پاسپورت معتبر خود به بیش از 110 کشور مختلف سراسر جهان بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کنند. این یک مزیت بسیار بزرگ برای تحصیل، کار و حتی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

روش‌های مختلفی برای مهاجرت به ترکیه و اخذ شهروندی این کشور وجود دارد. با این وجود، سرمایه گذاری در ترکیه یکی از بهترین گزینه‌های مهاجرتی به شمار می‌رود. در این مقاله، به بررسی روش‌های مختلف سرمایه گذاری در ترکیه و مزایای آن می‌پردازیم.

 

چرا باید در ترکیه سرمایه‌گذاری کرد؟

کشور ترکیه با توجه به نزدیکی به کشور ایران همواره مورد توجه‌ی علاقمندان به مهاجرت و اخذ اقامت دائم این کشور قرار گرفته‌است. با این وجود، در سال‌های اخیر شاهد رشد چند برابری تعداد متقاضیان اخذ اقامت موقت و دائم کشور ترکیه بوده‌ایم. دلایل متعددی برای رشد تعداد متقاضیان سرمایه گذاری در ترکیه وجود دارد. برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • رشد اقتصادی و بازار کار پررونق کشور ترکیه
  • پیشرفت قابل توجه صنعت گردشگری کشور ترکیه
  • قوانین و مقررات آسان برای اخذ اقامت (موقت و دائم) کشور ترکیه و سکونت در آن
  • پایین بودن هزینه‌های زندگی نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر
  • احتمال پیوستن کشور ترکیه به اتحادیه اروپا و مزایای متعددی که این موضوع به همراه خواهد داشت
  • سطح آموزش بالا و وجود دانشگاه‌های قوی و معتبر در سطح بین‌الملل
  • امکان ثبت شرکت و بهره‌مندی از مزایای بی‌شمار آن
  • امکان دریافت حساب بانکی معتبر کشور ترکیه

کشور ترکیه یکی از کشورهای توسعه یافته‌ی خاورمیانه به شمار می‌رود که بر اساس نظام جمهوری اداره می‌شود. ترکیه امروزی در سال 1923 توسط آتاتورک بنا شد. با وجود این که آنکارا پایتخت کشور ترکیه است اما بزرگ‌ترین شهر آن، استانبول است. واحد پول کشور ترکیه، لیر است. در سال 2005 میلادی، دولت ترکیه تصمیم گرفت که به دلیل تورم زیاد و پایین بودن ارزش لیر، شش صفر آن را حذف کند.

کشور ترکیه هر ساله پذیرای تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی از سراسر جهان است. به همین دلیل، صنعت گردشگری این کشور روز به روز رونق بیشتری پیدا می‌کند و بخش مهمی از اقتصاد کشور ترکیه را شامل می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های جذاب سرمایه گذاری در ترکیه، موقعیت جغرافیایی این کشور است. موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد این کشور به گونه‌ای است که از سه طرف به دریا راه دارد؛ از شمال به دریای سیاه، از جنوب به دریای مدیترانه و از غرب به دریای اژه. کشورهای همسایه‌ی شرقی ترکیه عبارتند از ارمنستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان و ایران. این کشور از جنوب شرقی به سوریه و عراق و از شمال غربی به یونان و بلغارستان راه دارد.

اقتصاد پررونق و در حال رشد کشور ترکیه

علاوه بر موقعیت جغرافیایی، کشور ترکیه دارای اقتصاد رو به رشد و و بازار کار پررونقی است. به همین دلیل است که سرمایه گذاری در ترکیه در سال‌های اخیر مورد استقبال بسیاری از سرمایه‌گذاران قرار گرفته است. رونق اقتصادی کشور ترکیه به دلایل مختلفی است. در این بخش، برخی از مهم‌ترین آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

همانطور که گفته شد، منبع اصلی اقتصادی کشور ترکیه، صنعت گردشگری است. صنعت گردشگری هر ساله سود و گردش مالی بسیار زیادی را وارد این کشور می‌کند. بر اساس آمارها، هر ساله بیش از 40 میلیون گردشگر وارد این کشور می‌شود و به رونق اقتصادی آن کمک بسیار زیادی می‌کند.

چرا سرمایه گذاری در ترکیه؟

 

علاوه بر صنعت گردشگری، کشاورزی این کشور نیز بسیار پررونق است. کشور ترکیه یک منطقه‌ی مدیترانه‌ای بسیار حاصلخیز است. به همین دلیل، کشاورزی آن بسیار قوی است به طوری که 35 درصد از نیروی کار کشور ترکیه جذب کشاورزی و صنایع مرتبط به آن می‌شوند. از جمله محصولات اصلی کشاورزی این کشور که به سراسر جهان صادر هم می‌شود، می‌توان به کتان، تنباکو، زیتون و غیره اشاره کرد.

سومین بخش اصلی اقتصاد پررونق کشور ترکیه، صنعت مد و پوشاک است. کشور ترکیه را می‌توان قطب اصلی تولید و صادرات پوشاک در منطقه دانست. محصولات با کیفیت کشور ترکیه و رضایت مشتریان موجب رونق تولیدی‌ها و صنایع مرتبط به مد و پوشاک شده است. علاوه بر این، کشور ترکیه در صادرات تجهیزات و مواد موردنیاز برای حمل و نقل نیز بسیار پیشرو است.

این کشور توانسته است با تکیه بر منابع طبیعی و نیروی کار خود به خودکفایی در بخش‌های مختلف دست پیدا کند و کمتر محصول یا کالایی را از خارج وارد کشور کند. کشور ترکیه همچنان در حال انجام اصلاحاتاقتصادی است از جمله افتتاح فرودگاه‌های بین المللی و توسعه سیستم حمل و نقل و شبکه قطارها.

هزینه‌های پایین زندگی در کشور ترکیه

یکی دیگر از دلایلی که کشور ترکیه را به یک مقصد عالی برای سرمایه‌گذاری تبدیل می‌کند، هزینه‌های پایین زندگی است. هزینه‌های زندگی در هر کشوری قطعاً به سبک زندگی، منطقه و محله موردنظر، خوراک و پوشاک و غیره بستگی دارد. با این وجود، هزینه‌های عادی زندگی یک فرد در کشور ترکیه بین 2500 تا 3000 لیر در ماه تخمین زده می‌شود. این رقم حدود 500 تا 600 دلار در ماه است.

این هزینه نسبت به هزینه‌های زندگی در سایر کشورهای توسعه یافته غربی بسیار پایین‌تر است. در نتیجه، سرمایه گذاری در ترکیه برای متقاضیان مهاجرت، یک گزینه ایده‌آل محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در دانشگاه‌ها دولتی کشور ترکیه کاملاً رایگان است. با این وجود، هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی بین 10000 تا 30000 در سال تخمین زده می‌شود که البته بسته به نوع دانشگاه متغیر است.

کشور ترکیه دارای دانشگاه‌های نیمه خصوصی نیز می‌باشد که هزینه تحصیل در این دانشگاه‌ها بین 5000 تا 10000 هزار لیر تخمین زده می‌شود. این هزینه نیز بسته به رشته، مقطع تحصیلی و خود دانشگاه می‌تواند متغیر باشد.

به طور کلی، شرایط زندگی در کشور ترکیه بسیار به ایران شباهت دارد. در نتیجه، سرمایه گذاری در ترکیه در سال‌های اخیر بسیار مورد استقبال ایرانیان قرار گرفته است.

دلایل ایجاد انگیزه و تشویق سرمایه‌گذاران خارجی به سرمایه گذاری در ترکیه

کشور ترکیه همواره در تلاش بوده است تا با تزریق پول به پروژه‌های داخلی موجب جذب سرمایه‌گذار و بازرگان خارجی و در نتیجه توسعه اقتصادی کشور شود. از جمله این انگیزه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موقعیت استراتژیک کشور ترکیه: کشور ترکیه تلفیقی از فرهنگ و تاریخ کهن و مدرنیته است. این کشور با قرار گرفتن هم در اروپا و هم در آسیا به عنوان تلفیق اصالت شرقی و غربی شناخته می‌شود. شهرهای مهم کشور ترکیه به جز استانبول و آنکارا عبارتند از ازمیر، آنتالیا، کونیا، بورسا، گازیان تپ و دیارباکر.
  • یکی از مهم‌ترین تصمیمات دولت در خصوص ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری در ترکیه، کاهش مالیات بخش املاک و مستغلات بوده است. همین امر موجب جذب بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی و احیای بازار املاک کشور ترکیه شده است.
  • کشور ترکیه همواره تلاش کرده است تا زیرساخت‌های قوی در پروژه‌های ساختمانی ایجاد کند. کشور ترکیه دارای پروژه‌های حمل و نقل و ساختمانی بسیار عظیمی است که با سرعت یکی پس از دیگری به پایان می‌رسند. از جمله بهترین گزینه‌های سرمایه گذاری در ترکیه می‌توان به پروژه‌ی تونل سه طبقه استانبول و پروژه کانال استانبول اشاره کرد.
  • کشور ترکیه دارای نیروی کار ماهر و خبره بسیار زیادی است. در چند سال اخیر شاهد افزایش این نیروی کار نیز بوده‌ایم. البته، افزایش نیروی کار در کشور ترکیه با افزایش اشتغال نیز همراه است.
  • اقتصاد کشور ترکیه به دلایل گفته شده به سرعت در حال رشد است. در سال 2017، نرخ رشد اقتصادی این کشور از ارقام و آمار پیش‌بینی شده نیز بیشتر بوده است. در سال 2019، نرخ رشد اقتصادی کشور ترکیه به بیشترین مقدار خود از سال 2015 رسیده است.

بخش‌های اصلی سرمایه گذاری در ترکیه

در این بخش، برخی از مهم‌ترین بخش‌ها برای سرمایه گذاری در ترکیه را معرفی می‌کنیم. این بخش‌ها سال‌هاست که سرمایه‌گذاران و بازرگانان بسیار زیادی را از سراسر جهان به خود جذب کرده‌اند و موجب رشد اقتصادی کشور ترکیه شده‌اند.

صنایع شیمیایی

در سال‌های اخیر شاهد افزایش تقاضا برای انواع مختلف محصولات شیمیایی بوده‌ایم. اقتصادهای نوظهوری از قبیل کشور ترکیه، نقش مهمی در افزایش فروش جهانی محصولات شیمیایی داشته‌اند و خود را به یکی از اصلی‌ترین تولیدکنندگان این نوع محصولات تبدیل کرده‌اند. به همین دلیل است که این سرمایه‌گذاری در بخش صنایع شیمیایی به خاطر حمایت دولت از بازار رقابتی و رشد تقاضا به سود خوبی برای سرمایه‌گذاران همراه خواهد بود.

صنعت پلاستیک یکی از موفق‌ترین صنایع شیمیایی کشور ترکیه محسوب می‌شود به طوری که کشور ترکیه حدود 3 درصد از تولید محصولات پلاستیکی جهان را به خود اختصاص داده است. به علاوه، کشور ترکیه به عنوان پنجمین کشور تولیدکننده رنگ در اروپا نیز شناخته می‌شود.

صنعت خودروسازی

صنعت خوردوسازی کشور ترکیه از سال 1960 آغاز و در سال‌های 2000 تا 2017 با رونق بسیار زیادی روبرو شده است. کشور ترکیه توانسته است با رعایت استانداردهای ایمنی و کیفی وارد بازار رقابتی خودروسازی در جهان شود به طوری که اکنون به عنوان چهاردهمین تولیدکننده خودرو در جهان شناخته می‌شود.

برندهای خودروسازی معتبری از قبیل فیات و دایملر فعالیت گسترده‌ای در کشور ترکیه دارند. بیش از 80 درصد از تولیدات کشور ترکیه در زمینه صنعت خودرو به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

کشاورزی و موارد غذایی

کشاورزی همواره بخش اصلی اقتصاد شور ترکیه را تشکیل داده است اما در سال‌های اخیر، ترکیه توانسته است به یکی از کشورهای پیشرو اروپا در زمینه تولید مواد غذایی تبدیل شود. در حال حاضر، کشور ترکیه اصلی‌ترین صادرکننده محصولات کشاورزی و مواد غذایی به اروپای شرقی، میانه، آفریقای شرقی و شمالی است.

این کشور بیش از 1600 محصول کشاورزی را به سراسر جهان صادر می‌کند. فندق، زردآلو، انجیر، کشمش، عسل، غلات، مسوه و سبزیجات از جمله اصلی‌ترین مواد غذایی صادراتی کشور ترکیه محسوب می‌شوند. کسانی که به سرمایه گذاری در ترکیه در بخش کشاورزی و مواد غذایی علاقمند هستند، توصیه می‌شود که بخش‌های زیر را در نظر بگیرند:

  • سرمایه‌گذاری در غلات و محصولات کشاورزی
  • سرمایه‌گذاری در انواع مزارع سبزیجات
  • سرمایه‌گذاری در مزارع میوه
  • تولید ادویه
  • سرمایه‌گذاری در پرورش گل و گیاهان زینتی
  • سرمایه‌گذاری در بخش دام از جمله گاو و گوسفند
  • تولید عسل
  • صنعت ماهیگیری

لازم به ذکر است که بیش از 25 درصد از نیروی کار کشور ترکیه جذب بخش‌های اقتصادی مذکور می‌شوند.

علاوه بر موارد ذکر شده، بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای و خاک حاصلخیز کشور ترکیه تمایل به خرید زمین‌های کشاورزی دارند. دولت ترکیه نیز همواره از چنین سرمایه‌گذارانی حمایت کرده و مزایای بی‌شماری از جمله اعطای اقامت دائم کشور ترکیه را در اختیار آن‌ها قرار داده است.

املاک و مستغلات ترکیه

سرمایه گذاری در ترکیه در بخش املاک را می‌توان موفق‌ترین و مهم‌ترین روش سرمایه‌گذاری در این کشور دانست. این موفقیت مدیون قدرت و انعطاف‌پذیری بازار املاک و مستغلات کشور ترکیه است. به همین دلیل است که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی به خصوص عربی، با سود تضمینی در بخش املاک و مستغلات کشور ترکیه سرمایه‌گذاری می‌کنند.

این روش سرمایه گذاری در ترکیه را می‌توان یک روش ایده‌آل برای اخذ تابعیت و در نتیجه شهروندی کشور ترکیه نیز دانست. تنها با خرید ملکی به ارزش 250 هزار دلار می‌توان جهت اخذ شهروندی و پاسپورت کشور ترکیه اقدام کرد. جهت خرید ملک در کشور ترکیه توصیه می‌شود که حتماً از مشاوران بای هومز در مورد نوع ملک کمک بگیرید.

سخن نهایی

ترکیه به دلایل بسیار زیادی به دنبال جذب سرمایه‌گذار و بازرگانان خارجی است. در همین راستا، انگیزه‌های بسیار زیادی برای سرمایه گذاری در ترکیه وجود دارد که سرمایه‌گذاران و بازرگانان عرب و خارجی را جذب می‌کند. دلیل اصلی تمایل به سرمایه گذاری در ترکیه، اقتصاد قوی و همچنین در حال رشد این کشور است.

علاوه بر این، سرمایه گذاری در ترکیه منجر به اخذ اقامت دائم و در نتیجه شهروندی این کشور نیز می‌شود. همانطور که گفته شد، پاسپورت کشور ترکیه یکی از باارزش‌ترین و معتبرترین پاسپورت‌های جهان است و مزایای بسیار زیادی را به همراه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Blogs
What's New Trending

Related Blogs

Sign up for newsletter

Get latest news and update

Newsletter BG